Inloggen op uw account

Lukt u niet om in te loggen? Neem dan contact met ons op.

Wachtwoord vergeten?

Ondernemers in Life Sciences
en Medische Technologie

Lid worden

LifetecZONe: LifetecZONe/Health Valley bijeenkomst “Health & Design Challenges” tijdens Dutch Design Week

Dinsdag, 24 oktober 2017

LifetecZONe/Health Valley bijeenkomst “Health & Design Challenges” tijdens de Dutch Design Week. De volgende sprekers zullen een interessante presentatie geven: Peter van de Graaf van Choice for Women, Wang Long Li van Tinybots en Diederik Augustijn van Spark Design & Innovation. Er wordt gestart met een rondleiding op de Dutch Design Week waarbij de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid: Ontwerpen van een gezonde toekomst’ wordt bezocht.

 

    

De Dutch Design Week wordt van 21-29 oktober gehouden in Eindhoven, is het grootste designevenement van Noord-Europa en presenteert werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers! 

Programma:

Het programma bestaat uit 2 delen: een rondleiding over de Dutch Design Week en een bijeenkomst met diverse presentaties en een afsluitende borrel.

U kunt zich voor de rondleiding én de bijeenkomst (incl. netwerkborrel, of alleen voor de bijeenkomst (incl. netwerkborrel)  inschrijven.

Het bijwonen van deze bijeenkomst is gratis voor de leden van LifetecZONe en Health Valley. Deelname aan deze bijeenkomst is inclusief een polsbandje als entreebewijs dat geldig is voor de hele Dutch Design Week! Dit polsbandje wordt u voorafgaand aan de bijeenkomst bij uw registratie uitgereikt. 

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Brabant.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur                          Ontvangst & registratie

13.30 - 15.30 uur              Rondleiding: bezoek aan Health Embassy*) in het Innovation Powerhouse, gebouw TR, Strijp-T.

15.30 uur                          Ontvangst gasten die zich niet voor rondleiding hebben aangemeld.

15.45 - 15.50 uur              Start bijeenkomst met welkomstwoord Health Valley en LifetecZONe

15.50 - 16.10 uur              Presentatie Peter van de Graaf, Choice for Women

16.10 - 16.30 uur              Presentatie Diederik Augustijn, Spark Design & Innovation

16.30 - 16.50 uur              Presentatie Wang Long Li, Tinybots

16.50 – 17.00 uur             Afronding en vragen

17.00 uur                          Borrel

*) Het Innovation Powerhouse wordt gedurende de gehele DDW omgevormd tot Health Embassy. Daar brengen we een bezoek aan de tentoonstelling ‘Chronische gezondheid: Ontwerpen van een gezonde toekomst’. Hier krijgen we een indruk over wat we kunnen verwachten in de nabije toekomst: onze levensverwachting neemt toe. Door technologische ontwikkelingen kunnen we ziekte en gezondheid steeds meer zélf managen. Maar met techniek alleen zijn we er niet. Gaan we leven volgens de lessen van de 'Blue Zones' zodat we allemaal honderd jaar of ouder worden? Kunnen wij onze angst voor de dood overwinnen met Virtual Reality-technologie?

We gaan voorbeelden zien van toepassingen van ‘open’ design tot patenten, Do it Yourself- toepassingen in de zorg, Do it Together, en van specialistische medische technologie tot speculatieve concepten. Hoe ziet de zorg anno 2050 eruit?

Waar: 

De bijeenkomst vindt plaats in het Grand Café De Stip, SX gebouw op Strijp S, Eindhoven.

U kunt registreren door het invullen van het formulier hieronder. 

Aanmelden Dutch Design Week

* Verplicht